először a recept - mert régóta ki akartam próbálni... és mint kiderült, jobb, mint a szőnyegporolás egy 24 órás ügyelet után... levezetésként...
a recept Gordon Ramsay - láttátok az új főzőiskolás sorozatát? eszméletlen...
szóval két bőséges adaghoz:
- 400g burgonya, amit héjában sütöttünk meg (mindennemű méricskélést megelőzvén ez két jó nagy krumpli)
- 50g ricotta
- só és frissen őrölt bors
- 90-110g liszt, attól függően, hogy a krumpli mennyit vesz fel, mennyire volt önmagában lisztes
- 1 nagy tojás
- ha lehet friss, ha nem, szárított kakukkfű
A burgonya kihűlése és áttörése (nem kell túlkomplikálni, csak villával) után minden hozzávalót összkeverünk, - gyúrunk. A lisztet fokozatosan adagoljuk, amennyit felvesz a massza. Az összeállt tésztát négy részre osztjuk, hosszú rudakat sodrunk és ezt kedvünkre való nudlikká szaggatjuk, vágdossuk - ki mit idegi állapotától függően... §:)
A macera közben bőséges vizet tegyünk fel, hogy a kész nudlikat azonnal ki tudjuk főzni... A kifőtt nudlikat vajon aranysárgára pirítjuk.
Az eredeti recept borsóval készült, de én most gyönyörű barna csiperkére találtam...
A gombát nagyon egyszerűen bőséges vajon pirítottam meg, sóval, borssal fűszereztem, majd a már félig-meddig pirult gnocchival összekevertem és ráfacsartam egy teljes citrom levét...
Tálaláskor gazdagon reszeljünk rá parmezánt...
és
Nem valami kellemes dolog migrénnel ügyelni... pláne, ha a drága hozzátartozó tablettel jön, látogatási idő kívül és legalább ezer kérdéssel... és az osztály tele...
és néha nehéz megmagyarázni a második óra közeledtével, hogy egy kómás betegnek miért nincs szüksége a szemcseppjeire...
és mindezt migrénnel
Herr Nagyokos ma, persze átadás után, megkért, hogy ha lehet, akkor legközelebb ne mászkáljak fel s alá, infúzióval...
nyugodtan hívjam fel Őt, életem megmentőjét,
mert
Ő
ért
az
akupunktúrához
IS
csak fél órát kellene mozdulatlanul feküdnöm
egy száll Triumph-ban
a belém mélyesztett Tűivel...
kitört belőlem a röhögés...
de most komolyan!!!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése