2010. nov. 15.

azokon a napokon...


amikor egész nap megállás nélkül dolgozol, míg odakinnt megállás nélkül szakad az ónos eső - jól eső érzés az elronthatatlan szuflé-receptek tudata... 

csak érjünk egyszer haza... 

szóval két személyre:

Először is sütő bekapcs - 160 fokra... 
  • Gőz fölött összeolvasztunk 50 gramm jó minőségű vajat 50 gramm, legalább 60 százalékos, darabokra tört étcsokival... az elegyet hűlni hagyjuk... 
  • Két szuflé-formát kivajazunk és ki-kakaóporozunk
  • Egy egész tojást és egy tojássárgáját 3 jó nagy evőkanál kristálycukorral fehéredésig verünk, majd ehhez az elegyhez öntjük a már kissé kihűlt vajas-csokis masszát... beleszitálunk 5 evőkanálnyi lisztet és elkeverjük - óvatosba!
  • A kész elegyet elosztjuk a szuflé-formákba és az előmelegített sütőbe tesszük 12 percre.

Ez a recept, moelleuox néven található meg Gordon Ramsay Csak könnyedén című szakácskönyvében...

Tálalás : én meglocsoltam egy kis Amarettoval, a másikat holnap fogom kisütni, a hűtőben nem lesz semmi baja addig... és belemerülök egy kád forró, narancs- és levendula-olajos vízbe... 

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

nagyon csábítóan néz ki és rendkívül ízinek tűnik.. lehet kitróbálom :-)